Zöld ajándék ötletek gyerekeknek

játékötlet gyerekeknek

Az alábbiakban 5 gyorsan, otthon is elkészíthető gyerekjátékot/ajándékot találsz, amivel nem csak a pénztárcád, de a Földet is kíméled!

 

Persze lehet játékboltokban vásárolni is hasonló készleteket, de van 4 nyomós érv, ami miatt ne tegyük:

  1. Jó eséllyel azok Kínában készültek (vagy más országban), aminek behozatala nem kis ökológiai “lábnyommal” jár. Teherhajók, repülők, teherautók pöfögtetnek üzemanyagot…
  2. Csomagolva van. (Sőt, valószínűleg még több csomagolásban érkezett, csak azoktól a bolt már megszabadította). Műanyag? Le vele.
  3. Drága! Ha vásárolni szeretnénk gyerekjátékot, akkor gyakran alaposan a zsebünkbe kell nyúlnunk. Még a legegyszerűbb játékok is párezer forintnál kezdődnek. 
  4. Időigényes! Utazás a boltig, válogatás, sorban állás a pénztárnál… Ezzel ellentétben ezek a játékok elkészíthető 1-2 óra alatt. Ráadásul a kézzel készített ajándéknál értékesebb nincs is ?

Tehát kinek ajánlott ilyet készíteni? Annak, aki

  • nem szeretne szeméttel terhelni a Földet és/vagy
  • anyagi okok miatt nem engedheti meg a drága ajándékokat

Készségfejlesztő fali játék: ez a falra is akasztható játék a legkisebbeknek ajánlott. Az egyes elemek lehúzhatók-visszahelyezhetők, ezzel fejlesztve a gyerekek mozgáskoordinációs képességeit.

készségfejlesztő játék otthon

 

Csináld magad ROBOTOS barkácskészlet:  Olyan nagyobb gyerekeknek érdemes elkészíteni, akik szeretnek barkácsolni. 🙂 A mi feladatunk, hogy előre elkészítjük a robotunk elemeit, amiket a kalapálni szerető gyerek összeállíthat magának! Amennyiben nem szeret a gyerek kalapálni de szereti a robotokat, akkor készítsük el mi magunk a robotot! (Ő pedig akár ki is festheti 🙂 )

Robot házilag

 

Horgászós játék: ezt a játékot szintén a legkisebbeknek készítsük el. A feladat adott: a pecabottal kell kihalászni a tengeri herkentyűket 🙂

Horgászós játék fából

 

(Micimackós) memóriajáték: Ebben az esetben szükségünk van néhány fakorongra vagy pedig egy vaskosabb ágra amelyekből körülbelül egyforma nagyságú szeleteket tudunk fűrészelni.

micimackós memória fából

 

Gyerek kötény: Sütni-főzni szerető gyerekeknek készíthetünk kis köténykét újrafelhasznált anyagokból.

Gyerek kötény csináld magad

* A képek szerzői jogvédelem alatt állnak, azok használata engedélyköteles. Köszi, hogy betartod 🙂